adf یا تغذیه اتوماتیک اسناد و یا ” فیدر خودکار کاغذ ” چیست و چه کاربردی در پرینترها و دستگاه‌های کپی دارد ؟ فرض کنید که قرار است تعداد زیادی اسناد و مدارک دو رو را در یک زمان کپی، اسکن و یا حتی فکس کنید. حتی اگر زمان کافی را برای این کار داشته باشید انجام دادن آن خسته کننده خواهد بود. پیشرفت تکنولوژی کارها را بسیار آسان کرده است. قابلیت جدیدی به نام ADF ( تغذیه خودکار اسناد ) در دستگاه‌های کپی و اکثر پرینتر های تک کاره ، چندکاره و اسکنرها تعبیه شده است. بنابراین کاربرد adf در پرینتر و یا دستگاه کپی چیست ؟ در واقع ADF همان قسمت کاغذکش بالای دستگاه است که وظیفه‌ی انتقال کاغذ به درون دستگاه برای چاپ و یا دیگر عملیات را به عهده دارد. بدون داشتن ADF ، شما مجبور به اسکن اسناد اصلی خود به صورت یک به یک و دستی هستید.

قابلیت ADF ( تغذیه خودکار اسناد ) در پرینتر یا دستگاه کپی

تغذیه خودکار یا همان ADF به صورت قطعه ای است که بر روی پرینتر یا دستگاه کپی نصب می‌شود. دارای یک سینی کاغذ برای قرار دادن اسناد و کاغذها در درون آن می‌باشد. سینی‌های ADF در اندازه‎ های مختلفی تولید و عرضه می ‎شوند. کمترین تعداد نگهداری آنها از 15 تا 25 صفحه شروع می‎شود. برخی از انواع بزرگتر به اندازه 35 و یا 50 صفحه ظرفیت خواهند داشت. امروزه اکثر ADF ها به طور پیش فرض، ظرفیت 35 یا 50 صفحه را پشتیبانی می‌کنند.

فیدر یا بخش تغذیه خودکار کاغذ ( adf )

نمونه‌ایی از پرینتر های چندکاره قدرتمند که قابلیت ADF را دارد و در وبسایت نور پرینتر هم موجود می‌باشد، پرینتر M127fn hp است. این پرینتر لیزری جزء پرینترهای 4 کاره می‌باشد و ظرفیت ADF آن به تعداد 35 برگ است. این دستگاه پرینت، فکس، اسکن و کپی را به صورت خودکار برای کاربر انجام می‌دهد. تصویر این پرینتر را در زیر مشاهده می‌کنید.

پرینتر M127fn hp

 

برای کسانی که تجربه کپی و اسکن گرفتن از یک سند چند صفحه‌ایی به صورت دستی و آن هم دو رو را دارند، یقینا خرید یک پرینتر چندکاره ADF دار دو طرفه می‌تواند کار گشا باشد.

تفاوت بین ADF ( فیدر خودکار کاغذ ) یک رو و دو رو

در پرینتر های چند کاره ، کاربرد ADF ( تغذیه خودکار اسناد ) ممکن است یک رو یا دو رو باشد. در ADF دو رو ابتدا یک طرف سند مورد نظر توسط اسکنر دستگاه اسکن می‌شود و سپس دستگاه به صورت خودکار کاغذ را پشت و رو کرده و طرف دیگر سند را نیز اسکن می‌کند. این فرآیند به صورت خودکار ادامه می‌‎یابد، اسکن یک طرف و بعد طرف دیگر. چاپ یک طرف و سپس طرف دیگر، همین طور پشت هم تکرار می‎گردد، تا زمانی که کار چاپ تمام شود. این ویژگی قابلیتی درخور و بسیار مفید است. چرا که گرفتن اسکن دو رو به صورت خودکار باعث صرفه‌جویی در زمان شما می‌شود.

حال اگر ADF ( تغذیه اتوماتیک اسناد )‌ در پرینتر چندکاره فقط قادر به اسکن یک رو باشد، یا فقط بتواند از اسناد کپی یک طرفه بگیرد، در این صورت به آن ADF یک رو گفته می‌شود. همچنین ADF های خودکار دو طرفه نسبت به پرینترهای دو طرفه، راحت تر و به صرفه‌تر است.

رفع مشکل گیر کردن کاغذ در ADF

  • عملیات چاپ را لغو کنید.
  • با دقت پوشش ADF را باز کنید و کاغذ مچاله شده را خارج کنید.

 

adf در پرینتر

 

  • ADF را ببندید.
  • عملیات چاپ  خود را دوباره بارگذاری کنید.

معمولاً بیشتر کسانی که برای تعمیر پرینترهای چندکاره مراجعه می‌کنند، از مشکلاتی مانند عدم کشیده شدن کاغذ درون دستگاه و یا گیر کردن آن می‌گویند. و همینطور در برخی از موارد به جای یک برگ، چند برگ کاغذ به صورت همزمان به داخل دستگاه کشیده می‌شود. این موارد باعث کندی در عملیات و یا خراب شدن برگه های کاغذ می‌شود. برای برطرف کردن مشکلات این چنینی که در پرینترهای چند کاره به وجود می آید، باید به یک مرکز تخصصی مراجعه نمود تا بتوان پرینتر را تعمیر کرد.

۲ دیدگاه برای “ADF در پرینتر چیست؟”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه